Hava Durumu
20 Mayıs 2012 Pazar 11:55
Aranan Kelime :
Site İçi Arama

23.01.2012 - 16:04
Y.Boyutu: 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Başbakan taksicileri ziyaret etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ataşehir'de yapımı devam eden Mimar Sinan Camii'nde incelemelerde bulunduktan sonra bir taksi durağını ziyaret etti.

Güncel Posta İstanbul'un Tarafsız Sesi
Yorum Ekle Tüm Yorumlar

Üsküdar Kısıklı'daki evinden öğle saatlerinde çıkan Erdoğan, Ataşehir'de yapımı devam eden Mimar Sinan Camii'ne geldi. Cami inşaatında incelemelerde bulunan Erdoğan, daha sonra caminin yakınında bulunan bir taksi durağını ziyaret etti. Taksicilerle sohbet edip, çay içen Erdoğan, burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Erdoğan, incelemelerde bulunduğu camiyle ilgili bir soru üzerine, "Ataşehir Mimar Sinan Camii, büyük bir hızla ilerliyor. Bu camimizin adını Mimar Sinan Camii koyduk. Çünkü Mimar
Sinan'ın adına yaraşır, yakışır maalesef sadece eserleri var. Ama onun adıyla anılan muhteşem eser maalesef yok. Dedik ki bu camiyi bizler onların varisleri olarak onun adıyla analım, adını da Mimar Sinan Camii koyalım. Arkadaşların bana verdiği bilgi inşallah bu Ramazan-ı Şerife yetişeceği istikametinde. Şu anda yoğun bir şekilde hızla çalışıyorlar. Sadece burada yapılan çalışmalar yok. Bunun dışında mihrabından minberine, kürsüsüne kadar unların hepsi dışarıda yapılıyor. Cami gerek namaz kılınan yer,
gerekse projedeki yapılacak olan tesislerin hepsi Ramazan'a yetişecek. Çevredeki peyzaj düzenlemeleri, cenaze namazları için Anadolu yakasında büyük bir yer yoktu. Burası büyük bir yer olacak. Ataşehir'de bazı minik diyebileceğimiz eserler de yapılacak. Çünkü talep bu noktada fazla. Bu talebin de giderilmesi lazım" diye konuştu. Erdoğan, Ataşehir'in finans merkezi olması yönündeki çalışmaları soran basın mensuplarına da , "Proje çalışmaları yürütülüyor. Bunlar da TOKİ koordinasyonunda süratle yapımına başlanacak" dedi. Bir basın mensubunun, "Takvim var mı?" sorusuna da Erdopan, "Çok yakın" yanıtını verdi.Boğaziçi Köprüsü'nün bakım nedeniyle kapatılacağını hatırlatan basın mensuplarına Erdoğan, "24 saat kapalı gibi bir şey yok. Binali Bey gerekli açıklamayı yaptı. İstanbul trafiğini en az sıkıntıyı uğratacak şekilde bakımın yapılacağını söyledi. Kaldı ki biz bu arada 3. köprüyü milli bütçeden yapma kararı verdik. Orayı da suratla bitirmenin gayreti içinde olacağız. Oranın bitimiyle burası rahatlayacak" dedi.



Etiketler :

Paylaş :
Bu Haberi Arkadaşına Gönder
Gönderen  Alıcı
Gidecek e-posta
       
YORUMLAR :

Güncel Posta İstanbul'un Tarafsız Sesi