Hava Durumu
22 Mayıs 2012 Salı 17:16
Aranan Kelime :
Site İçi Arama

31.01.2012 - 18:53
Y.Boyutu: 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Pendik'te Trabzon günleri

Trabzon Günleri’yle, şehrin kendine has özelliklerini 6 Şubat’ta gerçekleştirilecek açılış ile Pendik’te başlıyor

Güncel Posta İstanbul'un Tarafsız Sesi
Yorum Ekle Tüm Yorumlar

 Pendik Belediyesi, Türkiye’nin yedi bölgesine ait farklı kültürlerin aslına uygun bir şekilde yaşatılması adına yürüttüğü ‘Yediveren Kültür Kardeşliği’ projesinin 4. ayağı 6 Şubat’ta gerçekleştirilecek açılışta, siyaset ve sanat camiasından yoğun bir katılım bekleniyor.

 

Yediveren Kültür Kardeşliği’nin Trabzon Büyükşehir Belediye Belediyesi ve Pendik Belediyesinin ortaklaşa yürüttüğü  4. Ayağında, Pendik-Trabzon Günleri ile Karadeniz Bölgesinin yöresel kültürü metropole taşınıyor.

 

Türkiye’deki yedi bölgenin kültürel mirasını temsil eden merkezi şehir kültürlerinin İstanbul’a taşındığı bir organizasyonlar dizisi olan Yediveren Kültür Kardeşliği, önceki ayaklarında Kütahya, Gaziantep ve Kastamonu şehirlerinin kültürlerini tanıtmıştı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Fevzi Gümrükçüoğlu ve Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin’in ön ayak olduğu Pendik-Trabzon Günleri’nde, bir hafta boyunca Trabzon’a ait yöresel mutfak, yöresel folklör, giyim-kuşam, geçim kaynakları ve el sanatları tanıtılacak.

Bir hafta sürecek etkinlikte neler yaşanacak?

6 Şubat’ta açılışı Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek Pendik-Trabzon Günleri, şehre has el sanatları ve damak tatlarını tanıtıyor. Siyaset ve sanat camiasından yoğun bir katılımın beklendiği açılışta, gümüş işleme, Sürmene bıçak, Keşan el dokuma, kemençe yapımı, bakır işleme gibi el sanatları yanında Trabzon şehrine has yöresel gıda ürünleri de yer alacak. Açılış gecesinde Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenecek Karadenizliler Gecesi programında, ‘Rüzgar Topuklular’ horon gösterisi ve şehrin önemli sanatçılarının performansı davetlileri coşturacak. 7 Şubat’ta ise katılımcılarıİbrahim Can konseri  beklerken, 8 Şubat’ta sıkı bir Trabzonlu olan Sunay Akın’la ‘Söz Gösterisi’ Stand-up şovu düzenlenecek. Etkinlikler, 9 Şubat’taki Trabzon şehri önemli figürlerinden Haçkalı Baba’nın anma programı ile son bulacak.



Etiketler :

Paylaş :
Bu Haberi Arkadaşına Gönder
Gönderen  Alıcı
Gidecek e-posta
       
YORUMLAR :

Güncel Posta İstanbul'un Tarafsız Sesi